Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Έ τζιαι τες φωτογραφίες

Στην προηγούμενην ανάρτησην έβαλα σας τες εικόνες που δεν εφωτογράφησα από τον περιπάτον που εκάμαμεν με 2 φίλους στην κυπριακή φύση.

Εν τω μεταξύ, ο Πάφιος της ιστορίας μου έστειλε μερικές από τες φωτογραφίες που έκαμε με την φωτογραφική του. Τες αφιερώνω σε όλους όσους αγαπούν την Κυπριακή φύση ξεκινώντας από τον έως προ ολίγου ψηφιακό φίλο που οργάνωσε την εξόρμηση. Σίγουρα αυτός που έχει το κκόπιραϊτ των φωτογραφιών συμφωνεί με την αφιέρωση.





Ο Όφρυς Κότσυι είναι που τους πιό όμοφρους ενδυμικούς Όφρυδες που έψουμε. Χάρις στον Πάφιο, είδα τζιαι τον επικονιαστή του, μιαν όμορφη μελισσούλλα που μοιάζει καταπληκτικά με το άνθος, σε σημείο που οι ατζιαμήες νέοι άρρενες παν να κάμουν έρωτα με το φκιόρο. Κατά τον περίπατο, επιάσαμεν έναν με την απόχη που ήταν γεμάτος γύρη πας τα μουστάτζια του. Φαντάζουμαι ειντα πατταλοδουλιές έκαμνεν πριν να τον συνάξουμεν. Επαρατηρήσαμεν τον λλίον τζιαι φήκαμεν τον ελεύθερον να πάει να κάμει τες σεξουαλικές του εμπειρίες.


Έτον τζιαι τον Όφρυ Μαμόσα. Τζιαι τούτος όμορφος.


Τούτον εν το Έχιουμ που σας είπα στην ιστορία. Μπορείτε να το δείτε τζιαι μέσα στο κόκκινο βιβλίο της κυπριακής χλωρίδας.


Έτο τζιαι που κοντά.


Είπα σας στην ιστορία για την ιδιότηταν του εν λόγω "φασίολου" να μαζεύκει το νερό της δροσούλας για τες προσωπικές του ανάγκες τζιαι για τες ανάγκες των εντόμων που τον επισκέπτονται. Σίγουρα η αποδωτικότητα του είναι πολλά ψηλόττερη που τες μηχανές αφαλάτωσης του Καραμοντάνη που καταλιούν έναν καρατέλλον ενέργεια. Έν έχει έναν μερακλή μηχανικό που να μελετήσει πως χρησιμοποιεί τα τριχίδια του ο "φασίολος" να συνάει το νερόν; Να φκάλει μιαν μηχανήν που να τον μιμείται. Όποιος ανακαλύψει έτσι μηχανή που να δουλεύκει χωρίς ενέργεια θα γεμώσει την πούγκα του λίρες τζιαι θα τον δοξάζουν οι μέλλουσες γεναιές των Κυπραίων παραπάνω τζιαι που όσους προέδρους επεράσαν που την Κυπριακή δημοκρατία.


Έτον τζιαι αθθισμένον. Όποιος θέλει να μάθει το όνομα του να γοράσει το κόκκινο βιβλίο της κυπριακής χλωρίδας τζιαι θα τον έβρει τζιειμέσα. Θα έβρει τζιαι πολλά άλλα τζιαι θα καταλάβει τζιαι πόσα πράματα κινδυνεύκουν στον τόπον μας τζιαι γιατί. Εν μας κανεί η κατοχή, έχουμεν τζιαι τους ντιβέλοππερς (τζιαι όχι μόνον).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ σας τζαι τους 3!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ιδού και η επιβεβαίωση των όσων είδαμε στο προγούμενό σου.

Πόσα περισσότερα θα μαθαίναμε και πόσο πιο λειτουργική θα ήταν η ζωή μας αν δίναμε περισσότερη προσοχή στο τρόπο που τα φυτά και τα ζώα αντιμετωπίζουν πολλές απο τις ανάγκες τους.

stalamatia είπε...

Aσερα μου τζιαι μόνο που ενι στη Κύπρο τραβημένα αγαπώ τα πολλά.Έφκαλα τζιαι εγιώ φκιορούθκια στο χωρκό του άντρα μου τζιαι εν να φκάλω τζιάλλα την Πρωτομαγιά άμα είμαστε καλά τζιαι πάμε. Εν να φκάλω τζιαι το γεφύρι που είναι παλιό τζιαι το ποτάμι που τωρά λιώνουν τα σιόνια τζιαι κατεβαίνει όπως το πελλό.

ΙΩΝ είπε...

Γειά σου Ασέρα, Εδώ και λίγο καιρό σε έμαθα από την ιστοσελίδα του επιτρόπου περιβάλλοντος και τακτικά σε διαβάζω. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Νομίζω πως είσαι δίπλα μου τζια συντυχάννεις μου. Μόνον ο καφές λείπει τζια το γλυκόν το καρυδάκιν που το κάμνω τέλειον. Το κείμενό σου σχετικά με την κυπριακή διάλεκτο, το διάβασα τώρα, όμως θα σου γράψω αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο.
Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. ΄Εχω την εντύπωση ότι έχουμε πάνω κάτω την ίδια ηλικία, μεγαλώσαμε με τις ίδιες παραστάσεις, μεσα στην κυπριακή φύση που βλέπουμε μέρα με τη μέρα να χάνεται. Συχνά νοιώθω όπως το θηρίο το κλουβί που είναι αλυσοδεμένο και δεν μπορεί να κάμει πολλά πράγματα. Σχεδόν τίποτε. Πολλές φορές οι προσπάθειες είναι άκαρπες. Σαν να σύρνεις αυκά πάνω στον τοίχο. ΄Οσον πιο ευαίσθητος άνθρωπος είσαι τελικά, τόσο πιο πολλά υποφέρεις. Ασέρα, μου άρεσε πολύ το κείμενό σου για τες πυράες. Συμφωνώ μαζί σου, και θα χαιρόμουν πολύ αν με κάποιο τρόπο με βοηθούσες να πάρω σωστές αποφάσεις τώρα που θα κάμω προσθήκες και ανακαίνιση στο σπίτι μου που είναι 20 χρόνών. Ηδη αποφάσισα για ανακύκλωση γκρίζων νερών, και θέλω να εφαρμόσω τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, με κατάλληλα παράθυρα, επένδυση τοίχων, σκίαση, σωστή δενδροφύτευση κλπ. Περιμένω κάποια απάντησή σου.

Neraida είπε...

Οϊ καλό που ήταν να το κάμει η ψυσιή σου να μας αφήκεις δίχα τες φωτογραφίες!

Unknown είπε...

ευχαριστούμε για τες φωτογραφίες. Εν ωραία να τα θωρούμε έτσι κοντινά, ασσέν τζιε που δαμε, διότι δυστυχώς άμμαν είμαστε δίπλα τους το πιο πιθανόν να γυρίσουμε που την άλλη τζιε να μεν τους δώκουμε σημμασία, έτσι μας καταντούν ώρες ώρες.
ο Κότσυι εν πολλά πελλαμός!